O pečivu a lidech

Jeden z nás – Jozef Uhrin

Jozef Uhrin pracuje v pekařině 15 let. Začínal jako brigádník, ale vypracoval se a dnes je vedoucím výroby v Liberci. A jak sám říká, když je někdo šikovný a má potenciál, dokáže se vypracovat.

Jak se to vlastně celé „semlelo“?

V roce 2009 jsem přišel na brigádu do pekárny na výrobu vánoček. Byla to pro mě ze začátku fyzicky namáhavá práce, ale časem jsem si na to zvykl. Mistr si všiml, že jsem šikovný, tak mě zkusil na pečení cereální výroby. Potom šel na pečení běžného pečiva, pečení chleba, střídání na mistrovně a přibližně před rokem jsem začal dělat vedoucího výroby.

Jak vypadá Váš typický pracovní den?

Pracovní den mi začíná tím, že si zkontroluju e-maily a projdu si celou pekárnu. Pak průběžně vyřizuju různé věci, které jsou spojené s výrobou, jako je kontrola, plánování výroby a řešení nových výrobků. Spolupracuji s technologickým úsekem, úsekem údržby a úsekem jakosti, aby pekárna dobře fungovala. Technika nám pomáhá hodně. Vyrábíme denně 10 až 12 tisíc kusů chleba, asi čtvrt milionu rohlíků a běžného pečiva. Je to voňavá práce.

Máte oblíbený produkty z naší pekárny?

Osobně mám nejraději Odkolkův pecen, ale rád si dám i rohlík nebo sladké koláče.

Co Vás na práci baví nejvíce?

Celkově mě baví práce s lidmi. Každý člověk je jiný a je potřeba si ke každému najít správný přístup. Když je někdo šikovný a má potenciál, tak se určitě dokáže dostat i z té nejnižší pozice na tu nejvyšší.