Mistr/ mistrová výroby
Při výrobě pečiva to máme rozdělené. Mísič se stará o přípravu těsta. Pecák zase dohlíží na kynutí a pečení a další kolegové obsluhují jednotlivé pekařské stroje. Na celou směnu pak dohlíží mistr výroby.
Olomoucká pekárna PENAM peče voňavé pečivo už od roku 1976 a nachází se v městské části Olomouc-Holice. Dřív byla známá pod jménem „Hanka“. V roce 2000 se stala součástí skupiny PENAM.
V olomoucké pekárně pracuje okolo 250 zaměstnanců, kteří se starají o výrobu čerstvého pečiva pro obchody po celé Hané. Mezi jejich výrobky patří regionální specialita Chléb Hanák, vyrobený z přírodního žitného kvasu a posypaný kmínem. Kromě klasického chleba pečou i speciální záparové chleby, které získaly ocenění v soutěži Řemeslný chléb roku. Tyto chleby jsou populární po celé České republice díky své charakteristické chuti, vůni a vláčné konzistenci.
Pekárna prošla modernizací, včetně investic do technologií a zázemí pro zaměstnance, jako jsou denní místnosti, šatny a sprchy. Nedávno došlo také k opravě parkoviště a příjezdové cesty. Práce v pekárně je moderní a využívá nejnovější vybavení, což posouvá pekařinu na úroveň 21. století.
Při výrobě pečiva to máme rozdělené. Mísič se stará o přípravu těsta. Pecák zase dohlíží na kynutí a pečení a další kolegové obsluhují jednotlivé pekařské stroje. Na celou směnu pak dohlíží mistr výroby.
V naší pekárně v Olomouci – Holicích rádi přivítáme nového kolegu či kolegyni do expedice. Na expedici se naše výrobky chystají na cestu k zákazníkům. A protože se pečivo do obchodů zaváží hlavně brzy ráno, na expedici pracujeme na stálé noční směně.