Obsluha pece neboli pecák
Pecák u nás říkáme kolegům, kteří dohlíží na průběh pečení. Hlavně hlídají, aby naše výrobky byly upečené tak akorát. Právě na této pozici rádi přivítáme nového kolegu či kolegyni v Pardubicích.
Pardubice jsou známé výrobou perníku, ale najdete tu i pekárny běžného pečiva, jako je ta naše. Novodobá historie pekárny se začala psát v roce 2005, kdy se pekárna stala součástí značky Odkolek.
V pekárně pracuje okolo 200 zaměstnanců. Pečou běžné pečivo jako jsou rohlíky a chleby, ale i třeba formové chleby a plundrové pečivo. Také se zde vyrábí dva regionální chleby. Jedním je Pardubický koník, nadýchaný pšeničnožitný chléb, který zaujme zejména reliéfem koně na povrchu. Druhý je Kunětický chléb, poctivý pecen z českého obilí a přírodního kvasu.
Budova pekárny prošla nedávno rekonstrukcí a modernizací. Najdete tu nejmodernější linku na pečení formových chlebů, stejně jako nové kvasné hospodářství, kde moderní stroje zajišťují výrobě dostatek kvasu v konstantní kvalitě a při řízené teplotě. Proběhla zde také rekonstrukce střechy, při které byly namontované solární panely, instalace LED osvětlení ve výrobě i venkovních prostorech a rekonstrukce denní místnosti pro zaměstnance.
Pecák u nás říkáme kolegům, kteří dohlíží na průběh pečení. Hlavně hlídají, aby naše výrobky byly upečené tak akorát. Právě na této pozici rádi přivítáme nového kolegu či kolegyni v Pardubicích.
V pardubické pekárně hledáme nového kolegu či kolegyni, který se zaučí u tzv. mísícího centra a podle receptur bude chystat těsto. Na rozdíl od jiných druhů pečiva, formové chleby nepečeme v noci a proto se chodí jen na ranní směny.
Organizace, řízení a kontrola provozu na dané směně bude denním chlebem našeho nového mistra výroby v Pardubicích. Ideálně byste měl mít zkušenosti z potravinářství a s vedením kolektivu.