Aktuality a příběhy

Získali jsme

Ocenění SuperBrands 2024

S radostí oznamujeme, že PENAM získal prestižní ocenění SuperBrands 2024! Toto ocenění je důkazem naší snahy přinášet zákazníkům prvotřídní produkty a péči. Jsme rádi, že kvalita, na které si zakládáme, byla takto oceněna.

Za tepla z provozů

Povodně nás nedostaly

Na září 2024 a stoletou vodu hned v několika lokalitách bude Česká republika vzpomínat ještě dlouho. S hrdostí můžeme říci, že i v našich pekárnách a mlýnech jsme vytvořili skvělý tým a společně zabránili potenciálním škodám.

Když zrovna nepečeme

Pomoc lidem, kteří byli postiženi povodněmi

Spojujeme síly s dalšími potravinářskými firmami, abychom pomohli těm, kteří byli postiženi povodněmi.

Získali jsme

Zlatý klas pro Dinoo

Naše máslové sušenky Dinoo Butter Cookies získaly ocenění Zlatý klas 2024, který jim udělilo Ministerstvo zemědělství ČR. Cenu přišel na Zemi živitelku převzít generální ředitel společnosti.

Když zrovna nepečeme

50. ročník Země živitelky

Zúčastnili jsme se 50. výročí výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Na našem stánku jste mohli ochutnat některé naše produkty včetně oblíbené dětské řady Dinoo.

Za tepla z provozů

Využíváme obnovitelné zdroje

Neustále investuje do modernizace pekáren i mlýnů a snažíme se, aby naše pracovní prostředí bylo nejen efektivní a bezpečné, ale také kulturní a šetrné k životnímu prostředí. Příkladem jsou naše nové FVE v Pardubicích a Vojkovicích.

Za tepla z provozů

Mouka je dobrý sluha, ale zlý pán

Mouka je naše základní surovina. Ale při určité koncentraci se vzduchem může vytvořit výbušnou směs. Pak stačí přidat správné podmínky, jiskru, a místo těsta je zaděláno na průšvih.

O pečivu a lidech

Jeden z nás – Pavel Benda

Pavel Benda, náš nejmladší elektrikář, pracuje v pekárně v Pardubicích. Má rád nové technologie a každou poruchu bere jako výzvu. Jsme rádi, že k nám do týmu přibývají mladí lidé, jako je právě Pavel.

Za tepla z provozů

Konec království papíru aneb digitalizujeme procesy

Stále pečeme podle tradičních receptur a meleme si vlastní mouku, přesto si digitalizace nachází cestu i do našeho tradičního řemesla.