V pekárně
Vítejte v naší pekárně. Na jejím každodenním chodu se podílí řada různých profesí, od mísiče, až po technologa. Prohlédněte si jednotlivé pozice a zjistěte, která by vám nejvíc seděla. A nemusíte se bát, rádi vás na všech pozicích zaučíme.
Pro zobrazení popisu dané pracovní pozice klikněte na červené tlačítko.
Mlynář
Abychom měli stoprocentní kontrolu nad kvalitou mouky, ze které pečeme, máme vlastní mlýny. Nejsou to však mlýny jako z pohádek, ale moderní provozy, kde se většina výroby řídí přes počítač. Mlynáři tu vykonávají odborné práce při procesu mletí, řídí výrobu a dohlíží na kvalitu mouky. Mimo to spolupracují také s kolegy z laboratoří, odbytu nebo třeba dopravy.
Mísič
Příprava těsta už dávno není dřina plná tahání pytlů s moukou. Obsluha mísicího centra, neboli mísič, navolí na mašině konkrétní recepturu a stiskem tlačítka postupně dávkuje do díže jednotlivé suroviny. Dohlíží na správné vymíchání těsta, hlídá teploty a připravené těsto předává kolegům pekařům k dalšímu zpracování. Kromě toho úzce spolupracuje s kolegou, kteří následně řídí kynutí a pečení. Tedy s pecákem.
Obsluha pekařských strojů
Než se připravené těsto dostane ke kynutí a pečení je potřeba ho rozdělit a vytvarovat. Stará se o to tým lidí, kteří obsluhují děličku těsta, tvarovačku, pracují na výrobní lince nebo třeba odebírají hotové výrobky. Prostě přiloží ruku k dílu tam, kde je potřeba. Na těchto pozicích začíná řada nováčků ve výrobě. A když vám to půjde na děličce, můžete se časem vypracovat na nejodbornější pozice v naší výrobě.
Pecák
Pecák u nás říkáme kolegovi, který má na starosti obsluhu pece. Na pecáka nikdo nedá dopustit, už proto, že se jedná o jednu z nejdůležitějších pozic v naší výrobě. Pecák totiž řídí průběh pečení, ovládá pec a hlídá, aby bylo pečivo správně upečené. Dohlíží i na kynutí, mašlování a sypání. Úzce spolupracuje s dalšími kolegy, hlavně pak s mísičem, který mu dodává správně umíchané těsto.

Údržbář
Pečeme ve velkém a to by nešlo bez řady strojů a výrobních linek. O jejich perfektní kondici se u nás starají provozní elektrikáři a zámečníci. Starají se o zapojení, seřízení a údržbu našich technologií. Každý den kontrolují, jestli vše správně funguje, provádějí preventivní prohlídky, servis a pokud se něco rozbije tak to opraví, abychom mohli rychle zase péct. Díky našim údržbářům můžeme péct ve dne, v noci.
Technologie
Jeden bez druhého bychom to neupekli. A to platí i pro členy pekařské rodiny, kteří pracují v kancelářích, jako například naši technologové. Ti se starají o vývoj nových produktů a vylepšují receptury těch stávajících. Spolupracují s dodavateli, testují a ochutnávají výrobky, a to někdy i v brzkých ranních hodinách. Díky jejich práci se nám daří neustále zlepšovat a přinášet na trh skvělé produkty.
Obchod
Bez obchodního oddělení by naše pečivo nikdy nenašlo cestu k zákazníkům. Kolegové z obchodu mají své místo buď na centrále, nebo mají na starosti region přímo z jednotlivých pekáren. Obchodní zástupci vyráží několikrát týdně do terénu, kde v obchodech představují nové produkty, kontrolují vystavené zboží a řeší, co je zrovna potřeba. Tým na centrále zase zajišťuje prodej klíčovým zákazníkům a stará se o naše hlavní odběratele.
Personální
Aby vše fungovalo hladce, je potřeba mít spokojené zaměstnance a proto se naši personalisté na pekárnách a centrálách starají o každodenní potřeby lidí ve firmě. Díky mzdovým účetním je výplata vždy včas na účtu a nábor zajišťuje potřebné množství zaměstnanců. Dále se kolegové zabývají vzděláváním, bezpečností práce, komunikací a zaměstnaneckými smlouvami. Navíc organizují různé akce a starají se o benefity, aby bylo u nás ještě příjemněji.
Finance
Kdyby se naše pečivo peklo z čísel, kolegové z financí by byli mistři pekaři! Čísla jsou jejich denní chleba, ať už se věnují účetnictví, daním, controllingu nebo financování. Tento tým se stará o to, aby naše finance byly v pořádku a firma měla pevné základy. Každý den pečlivě sledují finanční toky, kontrolují náklady a zajišťují, že jsou všechny účetní a daňové záležitosti v souladu s předpisy.
Expedient
Čerstvě upečené zboží míří z výroby na expedici. Tam naši expedienti podle nakládkových listů chystají pečivo na cestu k zákazníkům, aby na každou prodejnu přijelo přesně to, co si objednali. Kromě přípravy přepravek expedienti také kontrolují zabalení zboží, záruční lhůty a vedou příslušnou evidenci. Na expedici bývá občas docela šrumec, takže je to práce vhodná pro lidi, kteří mají rádi, když se něco děje. Tím spíš, že se velká část výrobků expeduje v noci, protože každý má rád po ránu čerstvé pečivo.
Řidič
Řidič je ranní ptáče. Brzo ráno naloží pečivo, mrkne na dodáky a vyrazí rozvést pečivo do obchodů na své lince. Zpátky přivezete prázdné přepravky, uklidí auto a jde s čistou hlavou domů. Auta máme zánovní a pravidelně servisovaná, takže nehrozí, že by si po směně ještě hrál na mechanika. Prostě auto předá a má hotovo.